Serverovny.cz/Fórum/Jaký hosting vybrat pro velký e-shop na WordPressu?

Jaký hosting vybrat pro velký e-shop na WordPressu?

Zdravím všechny, potřebuju poradit s výběrem hostingu pro svůj velký e-shop, který běží na WordPressu. Zvažuju, jaký typ hostingu by byl nejlepší, protože mám obavy, že pokud zvolím špatně, může se mi to vymstít v podobě pomalého načítání stránek nebo dokonce výpadků, což by bylo katastrofální pro mé podnikání. Uvažuji o tom, jestli zvolit sdílený hosting, nebo přejít na VPS nebo dokonce dedikovaný server. Mám už nějaké zkušenosti s webhostingem, ale nikdy jsem neměl e-shop takového rozsahu a nevím, co všechno bych měl brát v úvahu. Myslíte si, že je důležité mít hosting s neomezeným úložištěm? A co šířka pásma – kolik toho vlastně e-shop potřebuje? Další věcí je podpora SSL certifikátu a zálohování dat, co na to říkáte? Vím, že rychlost je klíčová pro udržení zákazníků na stránkách a taky pro SEO. Jaké máte zkušenosti s různými hostingovými společnostmi? Jsou nějaké konkrétní doporučení, které byste mi mohli dát? Rád bych slyšel názory těch z vás, kdo už máte zkušenosti s velkými e-shopy na WordPressu a víte, jaký hosting se osvědčil."

171 slov
1.7 minut čtení
23. 5. 2024
Elena Tvrdíková

Když jde o velký e-shop na WordPressu, doporučuji rozhodně VPS nebo dedikovaný server. Sdílený hosting by ti mohl způsobit problémy, když se na stránkách návštěvnost zvýší. Rychlost a stabilita jsou klíčový, jinak se ti zákazníci budou odpojovat. Neomezený úložiště je fajn, ale důležitější je rychlost disku a celkový výkon serveru. Šířka pásma taky hraje roli – dobrý hosting by měl mít alespoň 100 GB šířky pásma měsíčně, to většinou stačí pro větší e-shopy. SSL certifikát je dneska nutnost, bez něj to vypadá nedůvěryhodně a navíc to může ovlivnit SEO. Zálohování je taky důležitý, zjisti, jestli to hosting nabízí automaticky. Z vlastní zkušenosti vím, že společnosti jako SiteGround nebo WP Engine mají dobrou reputaci pro WordPress e-shopy. Také zkus hledat recenze a uvidíš, co na to říkají ostatní uživatelé.

128 slov
1.3 minut čtení
19. 1. 2025
Jindřich Tichý

Pro velký e-shop na WordPressu bych určitě doporučil VPS nebo dedikovaný server, sdílený hosting ti prostě nebude stačit. U e-shopu je rychlost fakt klíčová a s větším provozem se můžeš dostat do problémů. Neomezený prostor je fajn, ale spíš se soustřeď na rychlost a stabilitu. Šířka pásma by měla být dostatečná, protože s narůstajícím počtem zákazníků ti to může začít drhnout. SSL certifikát dneska už musíš mít, jinak tě Google potrestá a lidi ti nebudou věřit. Zálohy dat jsou taky důležité, tak si ověř, že to hosting nabízí automaticky. Co se týče společností, zkus třeba SiteGround nebo WP Engine, obě mají dobré recenze a podporu pro WordPress. Ale nezapomeň, že každý e-shop je jiný, takže si to pořádně promysli a vyber podle svých potřeb.

124 slov
1.2 minut čtení
19. 1. 2025
Jindřiška Sládková
Serverovny.cz/Články/Hosting a jeho typy
Jak zvolit správný WordPress hosting pro náročné weby?Praktický průvodce výběrem WordPress hostingu pro weby s vysokou návštěvností, včetně tipů na výkon, bezpečnost a další klíčové faktory.
1000 slov
10 minut čtení
6. 11. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky