Je lepší sdílený nebo VPS hosting pro náročnější web?
Zdravím všechny, chci se zeptat na něco ohledně hostingu. Plánuji spustit nový web, který by měl být docela náročný. Mám na mysli, že bude potřebovat slušnou kapacitu a výkon, protože očekávám, že se přes něj budou moci přihlásit a registrovat uživatelé, budou tam nějaké interaktivní prvky a možná i e-shop. Teď mě zajímá, jestli je lepší jít do sdíleného hostingu nebo si pořídit VPS? Slyšel jsem, že sdílený hosting může být levnější, ale co když se web rozroste? Nejsem si jistý, kolik zdrojů budu potřebovat a jestli sdílený hosting ustojí větší návštěvnost. Na druhou stranu VPS vypadá jako skvělá volba, protože tam mám více kontroly a dostatek prostředků jen pro sebe. Ale je to taky mnohem dražší a nevím, jestli to bude nutné hned na začátku. Někdo říká, že pokud plánujete růst, VPS je jasná volba, ale já se bojím investovat víc peněz bez zaručeného úspěchu. Jaké máte zkušenosti? Je sdílený hosting opravdu tak omezený pro náročnější weby? A co doporučení – kdy přejít z jednoho na druhý, nebo jak to zvládnout co nejlépe? Díky všem za názory!