Serverovny.cz/Fórum/Co je nejlepší antivirus pro serverové aplikace?

Co je nejlepší antivirus pro serverové aplikace?

Hledám radu ohledně výběru antivirového softwaru pro serverové aplikace, protože se mi zdá, že s tím mám pořád problémy. Mám několik serverů, které běží různé aplikace a služby, a jsem si vědom toho, že zabezpečení je naprosto klíčové. Vždycky jsem slýchal, že servery jsou častým cílem útoků, a tak chci mít jistotu, že mé data a aplikace jsou co nejlépe chráněny.

Zatím jsem zkoušel pár různých antivirusů, ale buď to nefungovalo tak dobře, jak jsem očekával, nebo to zpomalilo výkon serveru. Potřeboval bych něco, co nebude mít negativní dopad na rychlost a odezvu systému. A co se týče funkcí, rád bych měl možnost detekce škodlivého softwaru v reálném čase, pravidelné aktualizace a dobré uživatelské rozhraní. Je také důležité, aby byl antivirus schopen zvládat více operačních systémů, protože mám mix Linuxu a Windows.

Co vy používáte na svých serverech? Jaké máte zkušenosti s různými antiviry? Je lepší jít do nějakého placeného řešení nebo je i mezi bezplatnými variantami něco spolehlivého? Budu rád za jakékoli tipy a rady. Díky moc!

166 slov
1.7 minut čtení
28. 12. 2024
Jan Lacina

Zdar, co se týče antivirů na servery, já jsem měl dobré zkušenosti s ESET Server Security. Má to solidní ochranu v reálném čase a běží to dost hladce, což je u serveru klíčový. Pak taky Sophos je fajn volba, má dobrou detekci a snadné ovládání. Oba mají verze pro Windows i Linux, takže by ti to mělo vyhovovat. Pokud hledáš něco levnějšího, tak ClamAV je free varianta, ale moc toho neumí. Když už investovat, tak placený řešení ti dá víc klidu. Zatímco s bezplatnýma můžeš mít problémy s podporou a aktualizacema. Zvaž si klidně i nějaký trial verze, abys viděl, jak to poběží na tvých serverech.

106 slov
1.1 minut čtení
19. 1. 2025
Daniel Hůlka

Zdravím, já mám dobrou zkušenost s ESET Server Security. Má to skvělou detekci v reálném čase a pravidelně se aktualizuje, to je pro mě důležitý. Perfektně běží na Windows serverech a i na Linuxu. Co se týče výkonu, tak jsem si nevšiml žádného výrazného zpomalení. Zkoušel jsem i Bitdefender GravityZone, ale ten mi přišel dost náročný na systém. Vím, že někteří lidi chválí Sophos, prý je to taky dobrá volba pro servery a má dost funkcí. Myslím, že placené řešení se vyplatí, protože bezplatný software většinou nemá takové funkce nebo podporu. Pokud máš smíšené prostředí, určitě koukni na něco, co podporuje oba OS. Možná se podívej i na trial verze, abys to mohl vyzkoušet před koupí.

116 slov
1.2 minut čtení
19. 1. 2025
Ladislav Pech
Serverovny.cz/Články/Serverová zabezpečení
Ochrana před malwarem: Jak zabezpečit serverové aplikace a službyÚvod do problematiky zabezpečení serverových aplikací před malwarem s praktickými radami a doporučeními na implementaci ochranných nástrojů a strategi...
1000 slov
10 minut čtení
29. 8. 2024
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky