Co je nejlepší antivirus pro serverové aplikace?
Hledám radu ohledně výběru antivirového softwaru pro serverové aplikace, protože se mi zdá, že s tím mám pořád problémy. Mám několik serverů, které běží různé aplikace a služby, a jsem si vědom toho, že zabezpečení je naprosto klíčové. Vždycky jsem slýchal, že servery jsou častým cílem útoků, a tak chci mít jistotu, že mé data a aplikace jsou co nejlépe chráněny.
Zatím jsem zkoušel pár různých antivirusů, ale buď to nefungovalo tak dobře, jak jsem očekával, nebo to zpomalilo výkon serveru. Potřeboval bych něco, co nebude mít negativní dopad na rychlost a odezvu systému. A co se týče funkcí, rád bych měl možnost detekce škodlivého softwaru v reálném čase, pravidelné aktualizace a dobré uživatelské rozhraní. Je také důležité, aby byl antivirus schopen zvládat více operačních systémů, protože mám mix Linuxu a Windows.
Co vy používáte na svých serverech? Jaké máte zkušenosti s různými antiviry? Je lepší jít do nějakého placeného řešení nebo je i mezi bezplatnými variantami něco spolehlivého? Budu rád za jakékoli tipy a rady. Díky moc!