Jak mám bezpečně uchovávat svá hesla pro servery?
Když se podívám na to, jak často se mluví o kybernetických útocích a únikách dat, tak mě to docela děsí. Chci mít svá hesla pro servery opravdu v bezpečí, ale nevím, jak to udělat správně. Používám několik různých serverů a s nimi i různé účty a hesla, takže to začíná být dost chaotické. Zkoušel jsem si psát hesla na papír, ale to mi připadá jako špatný nápad, protože co když ten papír ztratím nebo se dostane do rukou někoho jiného? A pak jsem slyšel o různých správcích hesel, ale nevím, jestli je to bezpečné. Jak vlastně fungují? Co když ten software někdo hackne? Navíc mám i obavy z toho, jestli si dokážu zapamatovat hlavní heslo pro tyto aplikace. Je lepší mít jedno silné heslo pro všechny účty nebo raději různá hesla? Jaké jsou nejlepší praktiky pro uchovávání hesel a jak se jim vyhnout? Vím, že by měly být složité a unikátní, ale jak na to? Jak se dá zabezpečit databáze hesel a existují vůbec nějaké doporučené postupy nebo tipy od zkušenějších administrátorů? Děkuju za jakoukoliv pomoc a rady, protože cítím, že tohle je vážně důležitá věc.