Jaké jsou nejlepší nástroje pro zálohování serverů?
Když se zamyslím nad tím, jak důležité je mít spolehlivé zálohy serverů, tak mě napadá spousta otázek. Přemýšlím o tom, jaké nástroje jsou opravdu nejlepší pro zálohování serverů, protože tohle je téma, které trápí hodně lidí, včetně mě. Mám na mysli software, který zvládne nejen zálohování dat, ale také obnovu v případě havárie nebo ztráty dat. Je jasné, že se to liší podle různých systémů a potřeb. Například, co využívají lidé s Linuxem versus ti na Windows? A co cloudové služby? Jsou lepší než tradiční zálohovací systémy? Jak moc je náročné nastavení těchto nástrojů? Co byste doporučili pro malé i velké podniky? Mám pocit, že s tolika možnostmi může být snadné se ztratit. Taky jsem slyšel o různých typech záloh – plné, inkrementální a diferenciální – jaké jsou výhody a nevýhody každého z nich? A co zabezpečení záloh? Jak zajistit, aby byla data chráněná před neoprávněným přístupem? Všechny tyhle otázky mě nutí hledat nejlepší řešení a rád bych slyšel názory ostatních. Pokud máte zkušenosti s nějakými konkrétními nástroji nebo metodami zálohování serverů, budu vděčný za jakékoli tipy nebo rady!