Problémy s Wi-Fi kvůli okolním sítím
Mám takový problém, poslední dobou mi Wi-Fi hodně často vypadává a vůbec nevím, co s tím. Snažím se pracovat z domova a najednou se mi začne trhat připojení, nebo úplně vypadne. Zjistil jsem, že je tady kolem mě spousta dalších sítí a občas mám pocit, že se navzájem rušíme. Zkoušel jsem už všechno možné – restartovat router, měnit heslo, ale pořád to není ono. Někdy je to lepší, jindy zase horší. Mám podezření, že to může být i tím, že používám starší router a možná by bylo dobré ho vyměnit. Ale pak si říkám, jestli by to opravdu vyřešilo problém. Jak je vůbec možné, že tolik sítí může ovlivnit moje připojení? Existuje nějaký způsob, jak zjistit, které kanály jsou méně využívané? A jsou nějaké tipy na nastavení routeru, které by mohly pomoci? Jak poznám, když je kanál přeplněný? A co třeba použít nějaký zesilovač signálu nebo extender? Pomohlo by to? Rád bych věděl, jestli má někdo podobnou zkušenost nebo jestli víte o nějakých konkrétních nástrojích na diagnostiku sítě. Díky moc za jakékoli rady!