Jak vybrat správnou velikost serveru pro moji firmu?
Přemýšlím o tom, jak vybrat správnou velikost serveru pro moji firmu, ale nějak se v tom ztrácím. Mám pocit, že je to docela komplikované a nevím, od čeho začít. Naše firma roste a potřebuji zajistit, aby naše IT infrastruktura byla dostatečně silná, aby zvládla všechny naše požadavky. Zajímalo by mě, jaké faktory bych měl zvážit při výběru velikosti serveru. Je důležité přihlížet k počtu uživatelů, nebo spíš k typu aplikací, které používáme? A co například úložný prostor a výkon procesoru – jak moc na tom záleží? Také se bojím, že když zvolím příliš malý server, můžeme mít problémy s výkonem nebo dostupností, ale na druhou stranu nechci investovat do něčeho příliš velkého a drahého, co nevyužijeme. Jaký máte názor na cloudové servery versus fyzické servery? Může mi někdo poradit, jak najít rovnováhu mezi cenou a výkonem? Jaké máte zkušenosti s výběrem serverů pro malé a střední firmy? Jak postupovat, abych se vyhnul chybám při výběru? Rád bych slyšel názory těch, kteří už tímto procesem prošli.