Jak zvýšit výkon Linuxového serveru pro rychlejší načítání webu?
Mám Linuxový server, na kterém běží moje webové stránky a nějak jsem si všimnul, že načítání je dost pomalé. Přemýšlel jsem, co všechno bych mohl udělat, abych zrychlil výkon svého serveru. Zkoušel jsem už pár věcí, jako je optimalizace databáze nebo úprava konfigurace webového serveru, ale pořád se mi to zdá pomalé. Možná bych měl kouknout na nějaké další techniky nebo nástroje, které by mohly pomoci. Napadlo mě, jestli by stálo za to podívat se na cachování nebo možná na nějaké CDN služby, ale nejsem si jistý, jak je správně nastavit a zda to vůbec pomůže. Taky jsem slyšel o kompresi souborů a minifikaci CSS a JavaScriptu, ale mám strach, že tím akorát něco pokazím. Dále bych chtěl vědět, jestli má smysl zvyšovat prostředky serveru, jako RAM nebo CPU, nebo je lepší se zaměřit na softwarové optimalizace. Co byste mi doporučili? Jaké jsou osvědčené postupy pro zrychlení webových stránek na Linuxovém serveru? Existují snad nějaké konkrétní příkazy nebo skripty, které byste mi mohli doporučit? Děkuji za každou radu.