Jak zjistím, jestli je můj web rychlí?
Zajímalo by mě, jak vlastně zjistit, jestli je můj web rychlí. Vím, že rychlost načítání stránky je důležitá pro uživatelský zážitek a ovlivňuje to i SEO. Ale co všechno bych měl brát v úvahu? Existují nějaké konkrétní nástroje nebo metody, které by mi mohly pomoci zjistit, jak rychle se můj web načítá? Mám na mysli něco jednoduchého, co zvládnu udělat bez nutnosti nějakých složitých technických znalostí. Jaké metriky bych měl sledovat? Je důležité se dívat na čas načítání stránky, nebo jsou i další faktory, které by mě měly zajímat? Třeba doba potřebná k načtení prvního bajtu nebo celková velikost stránky? Jak moc velký vliv má hosting na rychlost mého webu? A co když se ukáže, že můj web není tak rychlý, jak bych chtěl? Jaké kroky bych měl podniknout k tomu, abych to zlepšil? Někde jsem slyšel o optimalizaci obrázků a minifikaci kódu, ale nejsem si jistý, co to všechno znamená. Víte někdo, jak začít a jestli existují i nějaké doporučené postupy, které by mi mohly pomoci zvýšit rychlost mého webu? Děkuju za rady!