Mám sledovat konektivitu HTTPS nebo HTTP serveru?
Přemýšlím o tom, co by pro mě mohlo být lepší, když jde o sledování konektivity serveru. Teď mám na mysli, jestli se zaměřit na HTTPS nebo spíše na HTTP. Chápu, že HTTPS je bezpečnější a používá šifrování, což je v dnešní době asi důležité. Ale co když mám starý web, který ještě běží na HTTP? Je opravdu nutné investovat čas a prostředky do sledování HTTPS, když většina mého provozu je zatím stále na HTTP? Zajímalo by mě, zda existují nějaké konkrétní výhody, které bych měl mít na paměti při rozhodování mezi těmito dvěma protokoly. Vím, že sledování konektivity je důležité pro zajištění dostupnosti a výkonu serveru, ale jak moc se liší přístupy k monitorování HTTP oproti HTTPS? Co tedy doporučujete - soustředit se více na HTTPS kvůli jeho zabezpečení a důvěře uživatelů, nebo je lepší nejdříve pokrýt všechny základní HTTP servery předtím, než začnu řešit přechod na HTTPS? Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Mějte prosím na paměti, že nejsem odborník na servery, takže jednoduché vysvětlení by bylo super! Děkuji!