Jak správně nastavit certifikát pro HTTPS?
Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně nastavení certifikátu pro HTTPS na mém webu. Jsem v tomhle ještě docela nováček a chci mít jistotu, že to udělám správně. Slyšel jsem, že je důležité mít SSL certifikát, ale nevím přesně, jaký typ certifikátu zvolit a jak ho správně nainstalovat. Zkoušel jsem už pár návodů, ale většinou byly buď příliš složité, nebo jsem se v nich ztratil. Také bych rád věděl, jestli je potřeba něco nastavit na serveru po instalaci certifikátu, nebo jestli to všechno funguje samo. Co třeba úpravy .htaccess nebo něco takového? A co když mám několik subdomén, musím pro každou z nich získat zvláštní certifikát, nebo stačí jeden certifikát pro všechny? Dále by mě zajímalo, jestli je nějaký způsob, jak otestovat, jestli je certifikát správně nastavený a jestli můžu zjistit jeho platnost a další detaily. Byl bych vděčný za jakékoliv tipy nebo odkazy na tutoriály, které by mi mohly pomoci s tímto procesem. Doufám, že mi někdo z vás dokáže poradit a usnadnit mi tak tuto cestu k zabezpečenému webu.