Serverovny.cz/Fórum/Co dělat, když mi HTTPS nefunguje?

Co dělat, když mi HTTPS nefunguje?

Zdravím všechny, narazil jsem na problém, se kterým si nevím rady. Mám svůj web, který jsem si nedávno zprovoznil a chtěl bych ho mít zabezpečený pomocí HTTPS, ale nějak to nefunguje. Když se pokusím otevřít mou stránku s https:// na začátku, tak se mi zobrazuje nějaká chyba. Zkoušel jsem to na různých prohlížečích a pořád nic, takže to asi nebude problém s prohlížečem. Myslím, že jsem si objednal SSL certifikát, ale nejsem si úplně jistý, jestli je správně nainstalovaný. Když v administraci hostingu koukám na certifikáty, tak vidím nějaké informace, ale nemám tušení, co přesně znamenají. Možná jsem zapomněl něco povolit nebo nastavit? Nemáte někdo zkušenost s tímhle? Mám strach, že se mi web zbytečně načítá jako nezabezpečený a uživatelé si toho všimnou. Je tu nějaký způsob, jak zjistit, co přesně je špatně? Děkuju za jakoukoliv radu!

137 slov
1.4 minut čtení
30. 3. 2022
Nikola Hladíková

Můžeš zkontrolovat pár věcí. První je, jestli máš opravdu nainstalovaný SSL certifikát. Na svém hostingu bys měl mít možnost si to ověřit, někdy tam bývá sekce pro SSL certifikáty. Zkus se podívat, jestli je certifikát aktivní a platný. Pokud ne, tak ho můžeš zkusit znovu nainstalovat. Dále se ujisti, že doména je správně nastavená s HTTPS, některý hosting to vyžaduje povolit nebo konfigurovat v nastavení domény. Někdy taky pomůže přesměrování HTTP na HTTPS v .htaccess souboru, pokud ho tvůj server podporuje. Měl bys tam mít něco jako:

RewriteEngine On
RewriteCond %\{HTTPS\} off
RewriteRule ^ https://%\{HTTP_HOST\}%\{REQUEST_URI\} [L,R=301]

Pokud to pořád nefunguje, můžeš zkusit online nástroje jako SSL Checker, co ti řeknou víc informací o tom, co je špatně. A nakonec se podívej na to, jestli nemáš nějakou chybu v prohlížeči – čistit cache a cookies někdy taky pomůže.

133 slov
1.3 minut čtení
19. 1. 2025
Soňa Kadlecová

Můžeš zkusit pár věcí. Nejprve se ujisti, že máš certifikát správně nainstalovaný, to je klíčový krok. Zkontroluj, jestli je certifikát platný a nevypršel - můžeš to ověřit na různých online nástrojích, co kontrolují SSL. Pak se podívej do administrace hostingu, jestli tam nemáš nějaké nastavení pro HTTPS, co bys musel povolit. Občas je potřeba přesměrování z HTTP na HTTPS nastavit ručně, třeba v .htaccess souboru. Pokud je všechno v pořádku a stále ti to nefunguje, tak by mohl být problém s nějakými starými cache nebo cookies v prohlížeči. Zkus to otevřít v anonymním okně nebo vymaž cache a cookies. A pokud si s tím nevíš rady, zvaž kontaktování podpory tvého hostingu, ti ti možná pomůžou s tím, co tam máš nastavený. Držím palce!

123 slov
1.2 minut čtení
19. 1. 2025
Irena Pánková
Serverovny.cz/Články/HTTP a HTTPS servery
Společné chyby při konfiguraci HTTPS: Jak se jim vyhnoutObjevte nejčastější chyby, které administrátoři dělají při nastavování HTTPS, a naučte se, jak je efektivně řešit nebo se jim vyhnout.
1000 slov
10 minut čtení
31. 10. 2020
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky