Jak nastavit upozornění pro vysokou zátěž CPU na serveru?
Mám server, který občas zažívá opravdu vysokou zátěž CPU a já bych chtěl mít nějaké upozornění, když se dostane do kritických hodnot. Mám Linux server a používám různý monitorovací software, ale nejsem si jistý, jak přesně nastavit ta upozornění. Potřeboval bych vědět, jestli je lepší použít nějaký skript nebo jestli to jde udělat přímo v tom monitorovacím nástroji, co mám. Zkoušel jsem se dívat do dokumentace, ale většinou je to dost technické a já jsem spíš začátečník. Myslím, že by bylo dobré dostávat email nebo sms, když CPU překročí určitý limit třeba 80 nebo 90 procent. Nechci, aby mi něco uniklo, takže potřebuju mít přehled. Taky by mě zajímalo, jestli je nutné mít nějaké další aplikace nebo pluginy nainstalované pro tohle nastavení. Mám pocit, že v minulosti jsem narazil na něco jako cron joby nebo tak nějak, ale nejsem si jistý jak to funguje. Pokud jste někdo už nastavovali podobné upozornění na vysokou zátěž CPU, mohl byste mi prosím poradit? Jaké nástroje používáte a jaký máte postup? Děkuju moc za pomoc!