Co dělat, když mé metriky o paměti ukazují podivné hodnoty?
Nedávno jsem si všiml, že mé metriky o paměti na serverech ukazují fakt divné hodnoty. Na jednom serveru mám najednou vyhlášenou úplně minimální využitelnost paměti, což se mi vůbec nezdá, protože tam běží několik aplikací a procesů, které normálně paměť dost zatěžují. Zatímco na jiném serveru se mi zase zobrazuje úplně přehnané využití RAM, i když jsem si jistý, že tam toho zase tolik neběží. Když jsem se na to podíval detailněji, začal jsem mít strach, že se může jednat o nějaký problém s hardwarem nebo dokonce s konfigurací systému. Mám podezření, že by mohlo jít i o nějaký bug v monitorovací aplikaci nebo v samotném operačním systému. Víte někdo, co by mohlo být příčinou těchto podivných hodnot a jak to zkontrolovat? Jaké nástroje bych měl použít pro diagnostiku paměti a jaké kroky podniknout, abych zjistil, zda je problém skutečně v hardware nebo jenom v přehlednosti dat? Nějaké tipy na analýzu nebo rady ohledně optimalizace paměťových zdrojů by se mi fakt hodily. Děkuju za každou radu!