Existuje nějaká aplikace, která umí zcentralizovat monitoring serverů?
Když spravuji více serverů, často se mi stává, že je těžké držet přehled o jejich stavu a výkonu. Myslím, že spousta z nás se potýká s podobným problémem. Rozhodně nejsem expert na monitoring, ale mám pocit, že by bylo hodně užitečné mít nějakou aplikaci, která by dokázala zcentralizovat monitoring všech mých serverů na jednom místě. Nemám na mysli nic složitého, spíše něco uživatelsky přívětivého, co by mi umožnilo vidět základní statistiky jako vytížení CPU, paměti, diskového prostoru a případně i síťové zatížení. Rád bych také dostával notifikace v případě nějakých problémů nebo výpadků. Je to vůbec možné? Existují nějaké konkrétní nástroje nebo aplikace, které byste mi doporučili? Hledám něco, co by mi šetřilo čas a usnadnilo práci. Nechci se zabývat nastavováním složitých systémů a raději bych měl něco jednoduššího. Jaké máte zkušenosti s monitoringem pomocí různých aplikací? Máte tipy na to, co funguje nejlépe? Určitě bych ocenil názory lidí, kteří mají s touto problematikou větší zkušenosti než já.