Serverovny.cz/Fórum/Proč se nemůžu připojit k VPN a co s tím dělat?

Proč se nemůžu připojit k VPN a co s tím dělat?

Mám problém s připojením k VPN, ať to zkouším jak chci, prostě to nefunguje. Zkoušel jsem už všechny možné varianty, ale pořád se to nedaří. Mám správně nastavené všechny údaje, co jsem dostal od poskytovatele VPN, ale když se pokusím připojit, tak se to stále seká na nějaké chybě. Zkoušel jsem to na různých zařízeních i různých sítích, ale výsledek je vždy stejný - buď se to vůbec nepřipojí, nebo dostanu nějakou chybovou hlášku. Například mi to ukazuje chybu 800 nebo 619, což asi znamená, že je něco špatně s připojením, ale nevím, co přesně s tím udělat. Internet mi funguje normálně bez VPN, takže to nebude problém s mým připojením. Zkoušel jsem restartovat router, přeinstalovat software pro VPN a dokonce jsem i zkontroloval firewall a antivirák. I tak se pořád nemůžu připojit. Nevíte někdo, co by mohlo být špatně? Mám možnost připojit se k jinému serveru nebo zkusit jiný protokol? Je nějaký tip, jak zjistit, kde je problém? A co třeba nastavení DNS? Mám pocit, že už jsem vyzkoušel snad všechno a začínám být frustrovaný z toho, že nemůžu využívat služeb VPN tak, jak bych chtěl. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu, co s tím dělat? Jaké jsou další kroky, které bych měl vyzkoušet? Děkuju za jakoukoli pomoc!

209 slov
2.1 minut čtení
9. 1. 2025
Adam Kučera

Zkoušel jsi už všechny ty základní věci, to je jasné, ale možná se zaměř na pár dalších tipů. Chyby 800 a 619 často souvisí s blokováním připojení, takže bych zkusil zrušit firewall úplně, aspoň na chvíli, a uvidíš, jestli to pomůže. Taky se podívej na nastavení routeru, jestli nemáš nějaké omezení pro VPN. Někdy pomůže změnit DNS na Google (8.8.8.8 a 8.8.4.4) nebo OpenDNS. Zkus si taky stáhnout jiný VPN klient a vidět, jestli se s ním připojíš. Pokud má tvůj poskytovatel možnost připojit se k jinému serveru nebo použít jiný protokol (např. OpenVPN místo L2TP), určitě to vyzkoušej. Někdy může být problém i s ISP, takže pokud máš možnost, zkus jinou síť nebo mobilní data. Držím palce!

118 slov
1.2 minut čtení
10. 8. 2024
Lukáš Sedláček

Zní to jako dost frustrující problém. Zkusil bych pár věcí, co mi pomohly v minulosti. První věc – zkontroluj, jestli tvůj poskytovatel VPN nemá nějaké výpadky nebo údržbu serverů. Někdy to může být z jejich strany. Pak, pokud dostáváš chybu 800, znamená to často problém s konfigurací. Ujisti se, že máš správně nastavený protokol (lidi často zapomínají na to, jestli mají použít L2TP, PPTP nebo OpenVPN). Zkus jiný server, pokud máš možnost – někdy je problém jen s jedním konkrétním. A co se týká DNS, zkus změnit DNS servery na Google (8.8.8.8 a 8.8.4.4) nebo Cloudflare (1.1.1.1), může to pomoct s připojením. Taky se ujisti, že máš povolený port VPN ve firewallu a zkus vypnout zabezpečení na routeru dočasně, jestli to nebude tím. Pokud jde o antivirák, někdy může blokovat připojení – zkus ho na chvíli vypnout a uvidíš, jestli se něco změní. Možná bys mohl zkusit reinstalaci klienta VPN nebo aktualizaci ovladačů síťové karty. Snad ti něco z toho pomůže!

161 slov
1.6 minut čtení
10. 1. 2025
Jakub Hloušek
Serverovny.cz/Články/VPN a limity připojení
Co dělat při ztrátě připojení k VPN: Krok za krokem řešení problémůKompletní průvodce řešením častých problémů se ztrátou připojení a obnovením stabilního spojení k VPN. Získejte tipy a triky pro rychlé obnovení připo...
1000 slov
10 minut čtení
22. 4. 2024
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky