Serverovny.cz/Fórum/Ztratila se mi VPN připojení, jak to napravit?

Ztratila se mi VPN připojení, jak to napravit?

Mám takový problém, který mě teď docela trápí. Dneska jsem se pokoušel připojit na svou oblíbenou VPN, abych si mohl užít bezpečné surfování na internetu, a najednou mi to přestalo fungovat. Včera to fungovalo naprosto v pohodě, všechno bylo v pořádku, ale teď se mi zdá, že se prostě nemůžu připojit. Otevřel jsem aplikaci, ale ukazuje mi nějakou chybu a nedává mi žádné užitečné informace. Zkoušel jsem restartovat počítač i router, ale nic nepomohlo. Je možné, že by byl problém na straně poskytovatele VPN? Mám se bát nějakého výpadku? Zajímalo by mě, jestli někdo z vás měl podobný problém a jak jste ho vyřešili. Můžete mi prosím poradit, co dělat dál? Mám zkusit změnit server nebo zkontrolovat nastavení? Nebo by pomohlo přeinstalovat aplikaci? Jaké kroky bych měl podniknout k tomu, abych to opravil a mohl se zase bez obav připojit? Byl bych moc vděčný za jakoukoli radu nebo tip. Mám strach o svou online bezpečnost a jsem si vědom toho, že bez VPN jsem zranitelný. Děkuju za pomoc!

168 slov
1.7 minut čtení
6. 11. 2024
Ludmila Adámková

Zní to jako klasický problém s VPN. Zkus nejdřív přepnout na jiný server v aplikaci, někdy se stane, že konkrétní server má problémy. Taky se ujisti, že máš aktualizovanou verzi aplikace. Pokud to nefunguje, zkus vypnout firewall nebo antivirus, někdy to může blokovat připojení. Přeinstalace aplikace může taky pomoct, pokud je něco poškozený. Když ani to nepomůže, zkontroluj web poskytovatele, jestli nemají nějaké výpadky nebo údržbu. Většinou je to na jejich straně a víc lidí má stejnej problém. Držím palce!

80 slov
0.8 minut čtení
11. 1. 2025
Věra Kratochvílová

Mě se tohle stalo taky, docela nervy. Zkusil bych pár věcí. Nejdřív ověř, jestli není nějaký výpadek na straně VPN poskytovatele. Můžeš to zjistit na jejich stránkách nebo na Twitteru, jestli někdo nehlásí problémy. Pak zkus změnit server v aplikaci, občas je problém jen s jedním konkrétním serverem. Když to nepomůže, mrkni na nastavení, jestli tam nemáš něco vypnutýho, co by mohlo způsobovat problém. Přeinstalace aplikace může taky pomoct, ale radši si zálohuj nastavení, kdybys měl pak problémy s přihlášením nebo tak. No a pokud nic z toho nefunguje, možná by stálo za to kontaktovat support tvé VPN, oni by ti měli poradit víc. Držím palce, ať to rychle spravíš!

110 slov
1.1 minut čtení
18. 11. 2024
Pavel Adamec
Serverovny.cz/Články/VPN a limity připojení
Co dělat při ztrátě připojení k VPN: Krok za krokem řešení problémůKompletní průvodce řešením častých problémů se ztrátou připojení a obnovením stabilního spojení k VPN. Získejte tipy a triky pro rychlé obnovení připo...
1000 slov
10 minut čtení
22. 4. 2024
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky