Jak zrychlit načítání mého serveru?
Mám takový problém, že můj server se načítá hrozně pomalu a já už nevím, co s tím. Přemýšlím, jestli by to mohlo být způsobeno slabým hardwarem nebo jestli to je spíš něco s konfigurací. Vím, že optimalizace výkonu je důležitá, ale kde začít? Zkoušel jsem už nějaké základní věci jako čistit cache a vypnout nepotřebné služby, ale pořád to není to, co bych si představoval. Mám pocit, že by mohl být problém i v databázi – občas se mi stává, že dotazy trvají dlouho, než se vykonají. Neznám moc pokročilé techniky pro optimalizaci databází, takže nevím, co bych měl dělat. Dále mě zajímá, jestli by pomohlo zvýšit RAM nebo přejít na SSD disky místo klasických HDD. Slyšel jsem něco o CDN a o tom, jak může urychlit načítání stránek, ale nemám s tím žádnou zkušenost. Je tady někdo, kdo by mohl poradit, jak správně nakonfigurovat server pro rychlejší načítání a co všechno bych měl zvážit? Jaké jsou nejlepší praktiky pro zrychlení serveru? Je dobré podívat se i na serverový software nebo nějaké nastavení v PHP? Každý tip se počítá, protože teď už opravdu nevím, co dál zkusit.