Co mám dělat, když je můj server přetížený?
Na svém serveru se mi v poslední době děje něco divného. Mám pocit, že je přetížený, protože stránky se načítají pomalu a občas se dokonce úplně zaseknou. Zkoušel jsem restartovat server, ale to nepomohlo. Podezřívám, že to může být způsobeno vysokým počtem uživatelů, kteří se najednou přihlásili, nebo snad nějakým špatným kódem v aplikaci, kterou běžím. Přemýšlím o možnosti optimalizace databáze nebo zvýšení výkonu serveru, ale nejsem si jistý, co přesně by bylo nejlepší udělat. Mám také obavy, jestli se na tom nedá ušetřit a jestli by třeba nebylo efektivnější přejít na cloudové řešení, než investovat do nového hardware. Mohli byste mi poradit, co všechno bych měl prověřit? Jaké jsou nejefektivnější způsoby, jak identifikovat příčiny přetížení? A co doporučujete udělat jako první krok? Jsem si vědom toho, že správa serveru není jednoduchá záležitost a rád bych se vyhnul zbytečným nákladům nebo ztrátám dat. Jaké nástroje byste použili pro monitorování výkonu a jak efektivně škálovat svůj server? Zkrátka, co bych měl mít na paměti, abych zvládl tuto situaci a dostal server zpět do normálu?