Jak na migraci serverové aplikace bez výpadku?
Mám serverovou aplikaci, která běží na staré platformě a chci ji přenést na novou, modernější, ale mám obavy z toho, že by mohlo dojít k nějakému výpadku. Je to pro mě dost zásadní problém, protože mám zákazníky, kteří očekávají nepřetržitou dostupnost služeb. Jakými konkrétními kroky mohu zajistit, aby byla migrace co nejhladší a bez jakýchkoli výpadků? Zajímá mě, jestli existují nějaké osvědčené postupy, které by mi pomohly minimalizovat riziko a udržet aplikaci funkční po celou dobu přesunu. Mám už nějakou představu o tom, jak by mohl vypadat plán migrace, ale nevím, jakým způsobem to vlastně provést technicky. Měl bych třeba využít nějaký druh replikace dat mezi starým a novým serverem? Nebo je lepší provést migraci v několika krocích? Jak je to s uživatelskými relacemi a tím, aby uživatelé vůbec nic nezaznamenali? Myslíte si, že je lepší mít starý server ještě nějakou dobu zapnutý vedle nového nebo se rovnou přesunout a doufat, že všechno půjde hladce? Jak to děláte vy ve vašich projektech? Jaké technologie nebo nástroje byste doporučili pro takovou situaci? Díky za jakékoli rady nebo tipy.