Co vše potřebuji zkontrolovat před migrací serveru, aby nedošlo k problémům?
Migrace serveru je určitě důležitý krok a chci se ujistit, že na nic nezapomenu. Mám v plánu přesunout všechny služby, databáze a aplikace na nový server, ale nevím, co všechno bych měl předem zkontrolovat. Jaké jsou klíčové aspekty, které bych měl mít na paměti? Přemýšlím o kompatibilitě softwaru a zda budou mé aplikace fungovat na novém operačním systému. Co kdybych zapomněl na nějaké závislosti nebo knihovny? Jak by to mohlo ovlivnit chod našich služeb? A co konfigurace firewallu a bezpečnostních nastavení? Mám se zaměřit i na zálohy dat? Co když bych při migraci něco ztratil? Jak moc je důležité provést testy před migrací? Je lepší udělat plán B pro případ, že by něco nefungovalo podle očekávání? A jaké monitoring nástroje by mohly být užitečné během procesu migrace, abych mohl rychle reagovat na možné problémy? Je také něco, co bych měl zkontrolovat ohledně výkonu nového serveru a zda jsem správně nakonfiguroval jeho zdroje? Hlavně nechci čelit nečekaným výpadkům nebo problémům s připojením po migraci. Pokud má někdo zkušenosti nebo tipy na to, co vše zkontrolovat, budu velmi vděčný za jakoukoli radu.