Jaký zálohovací software je nejlepší pro malé firmy?
V poslední době se hodně mluví o důležitosti zálohování dat, což je opravdu klíčová záležitost pro každou firmu, ať už velkou nebo malou. Mám malou firmu a rozhodně bych rád investoval do nějakého kvalitního zálohovacího softwaru, ale vůbec nevím, co si vybrat. Je jasné, že potřebuji něco, co bude spolehlivé, snadno použitelné a zároveň cenově dostupné. Zároveň by bylo fajn, kdyby to mělo nějaké pokročilé funkce jako plánování záloh, možnost obnovení dat v případě havárie a třeba i šifrování, abych měl jistotu, že moje citlivé informace zůstanou v bezpečí. Slyšel jsem o různých řešeních na trhu – od cloudových služeb po on-premise software – ale jsem z toho všechno zmatený. Co myslíte, jaké jsou nejlepší možnosti pro malé firmy? Jaké máte zkušenosti s konkrétními programy? Existuje něco, co byste doporučili na základě vlastních zkušeností? A co třeba podpora a aktualizace? Je lepší jít do nějakého open-source řešení, nebo raději investovat do placeného softwaru? Opravdu oceníte jakékoli tipy nebo rady, protože se snažím udělat to nejlepší rozhodnutí pro svou firmu.