Jak zvýšit spolehlivost eCommerce serveru?
Zajímalo by mě, co všechno se dá udělat pro to, abych zvýšil spolehlivost serveru, na kterém provozuji svůj eCommerce projekt. Mám pocit, že poslední dobou jsem měl nějaké výpadky a občas se stává, že se stránky načítají pomalu, což určitě odrazuje potenciální zákazníky. Přemýšlel jsem o různých možnostech, jako je třeba zajištění lepšího hostingu nebo použití CDN, ale nevím, jestli je to dostatečné. Co třeba zálohování? Jak často bych měl zálohovat data? A co bezpečnost? Jak mohu zajistit, aby byl server chráněný před útoky? Napadá mě také otázka ohledně škálovatelnosti – jak rychle můžu reagovat na náhlý nárůst zákazníků? Dále bych rád věděl, jestli jsou nějaké konkrétní technologie nebo nástroje, které by mi mohly pomoci s monitorováním výkonu serveru. Mám pocit, že čím víc informací budu mít o tom, co se na serveru děje, tím lépe budu moci reagovat na případné problémy. A nakonec, je nějaký doporučený plán údržby pro takové servery? Jaké úkony bych měl provádět pravidelně? Všechny tyto otázky mě trápí a doufám, že mi někdo pomůže najít odpovědi.