Jak propojit cloud a on-premise servery bez složitostí?
Přemýšlím o tom, jak zkombinovat cloudové služby s našimi on-premise servery. Vím, že je to dneska hodně aktuální téma a že hybridní řešení se stávají čím dál tím více populárními. Ale mám z toho obavy, protože od technických věcí, jako je VPN nebo API, až po různé platformy, mám pocit, že se v tom prostě ztrácím. Jaké jsou vlastně ty nejlepší postupy na propojení těchto dvou světů? Existují nějaké jednoduché nástroje nebo služby, které by mi mohly usnadnit život? Třeba něco, co by umožnilo snadný přenos dat mezi cloudem a místním serverem? Nechci se do toho moc zamotávat a hlavně bych rád zachoval bezpečnostní standardy. Myslíte, že existují nějaké osvědčené metody nebo tipy, jak se vyhnout komplikacím, když chci propojit cloudové úložiště s našimi serverovými aplikacemi? Jak dlouho to třeba trvá nastavit a co všechno bych měl mít předem připravené? Zajímá mě také, jestli je lepší začít s nějakým konkrétním cloudovým poskytovatelem nebo jestli je to jedno. Budu vděčný za jakékoli rady nebo zkušenosti od těch, co to už někdy dělali.