Kde začít s integrací cloudových řešení do své serverovny?
Přemýšlím o tom, že bych chtěl do své serverovny nějakým způsobem začlenit cloudová řešení, ale nevím, kde vlastně začít. Je tu spousta možností, jako jsou hybridní cloudy nebo čistě veřejné cloudy a já jsem dost zmatený, co by pro mě mohlo být nejlepší. Mám několik serverů a chtěl bych vědět, jakým způsobem bych mohl cloud využít k optimalizaci výkonu nebo třeba k zálohování dat. Nevím, jestli mám nejprve udělat analýzu toho, co všechno na serverech běží, nebo rovnou zkoušet nějaké služby jako AWS nebo Azure. A co třeba bezpečnost? Jak to funguje s ochranou dat v cloudu? Jaké jsou nejlepší praktiky, které bych měl vzít v úvahu? Zajímalo by mě také, jestli je nutné mít nějaké speciální školení nebo certifikace, abych mohl efektivně pracovat s cloudovými technologiemi. Vlastně bych byl rád za nějaké tipy na začátek, jak postupovat krok za krokem. Možná jsem se měl podívat na některé online kurzy nebo tutoriály? Co říkáte? Jak to vidíte vy? Kde jste začínali vy a co byste doporučili někomu, kdo chce přejít na cloudové řešení? Děkuju moc za vaše rady.