Jak mohu snížit latenci v naší síti?
Mám problém s latencí v naší síti a chtěl bych se poradit, co všechno mohu udělat pro její snížení. Naše firma používá spoustu zařízení, od serverů po počítače, a občas se zdá, že reakční doba je delší, než by měla být. Vím, že latence ovlivňuje výkon aplikací, zejména těch, které běží na serverech. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní kroky, které mohu podniknout. Například, má smysl investovat do lepšího hardwaru nebo optimalizovat nastavení routerů? Uvažoval jsem také o změně poskytovatele internetu, ale nejsem si jistý, zda by to přineslo výrazné zlepšení. Kromě toho bych rád věděl, zda by pomohla optimalizace sítě na úrovni softwaru. Mohlo by to zahrnovat úpravy konfigurace našich serverů nebo třeba nastavení priorit pro určité typy provozu? Slyšel jsem i o technologii QoS a dalších metodách pro řízení širokopásmového připojení. Také bych chtěl vědět, jestli je důležité sledovat výkonnost sítě pomocí různých monitorovacích nástrojů a jak to může pomoci identifikovat problémy s latencí. Hledám jakékoli tipy nebo zkušenosti od ostatních, kteří se potýkali s podobnými problémy a jak je vyřešili. Jaké konkrétní nástroje nebo techniky doporučujete pro diagnostiku a zlepšení latence v síti? Děkuji za každý příspěvek!