Jaký je rozdíl mezi Kubernetes a Dockerem?
Všiml jsem si, že se v poslední době hodně mluví o Kubernetes a Dockeru, ale pořád jsem tak nějak zmatený z toho, co vlastně oba tyto nástroje dělají a jak se liší. Mám určité povědomí o kontejnerech a virtualizaci, ale když se dostanu k těmhle dvěma technologiím, mám z toho trochu zmatek. Chápu, že Docker je něco jako nástroj pro vytváření a správu kontejnerů, což mi dává smysl. Ale pak je tu Kubernetes, co přesně to jako je? Prý je to orchestrátor, ale co to znamená v praxi? Jakým způsobem tyto dvě technologie spolupracují, případně jak se doplňují? Pokud tedy používám Docker k vytvoření kontejnerů, proč bych měl přecházet na Kubernetes? Je to nutné? A co se týče škálovatelnosti a správy více kontejnerů, jakou roli v tom hraje každý z těchto nástrojů? Je možné používat jen jeden z nich nebo jsou navzájem závislé? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, kdo s nimi pracovali. Mohl by mi někdo prosím objasnit tyhle základní rozdíly mezi Kubernetes a Dockerem a vysvětlit mi, jak to vlastně funguje v reálném světě? Díky moc!