Jak začít používat Kubernetes na svém serveru?
Už nějakou dobu přemýšlím o tom, jak bych mohl začít používat Kubernetes na svém vlastním serveru. Vím, že je to mocná platforma pro orchestrace kontejnerů a že by mi mohla usnadnit práci s aplikacemi, ale nevím, kde začít. Mám doma server s nějakým starším hardwarem a chtěl bych ho využít efektivněji. Četl jsem něco o tom, jak Kubernetes může pomoci s automatizací nasazení, škálováním a správou aplikací, ale mám pocit, že se do toho dostávám jako do hluboké vody. Můžete mi prosím poradit, jaké jsou první kroky, které bych měl udělat? Jaké bych měl mít znalosti a co všechno budu potřebovat k tomu, abych si Kubernetes zprovoznil na svém serveru? Je nějaký konkrétní průvodce nebo tutoriál, který byste mi mohli doporučit? A co takhle otázka ohledně konfigurace - je to složité nastavit, nebo se dá udělat i s nějakými základními znalostmi Linuxu? A jak je to s jednotlivými komponentami Kubernetes - musím mít nainstalované všechno najednou, nebo můžu začít jen s některými věcmi? Opravdu nevím, jak na to a každá rada by mi hodně pomohla. Díky moc za jakékoli tipy!