Jak optimalizovat server pro víc uživatelů najednou?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně optimalizace serveru, protože se mi zdá, že při větším množství uživatelů najednou začíná být server docela pomalý a občas i padají služby. Mám pocit, že by se dalo něco udělat s výkonem, ale nejsem si úplně jistý, kde začít. Jaké jsou nejlepší metody pro zvýšení kapacity serveru, aby zvládl víc uživatelů najednou? Myslím tím nejenom hardwarové vylepšení, ale i software a nastavení systému. Zajímalo by mě třeba, jestli je lepší investovat do rychlejších disků SSD nebo spíše do více RAM paměti. A co optimalizace databází nebo webového serveru? Jaké konfigurace byste doporučili? Chtěl bych se také zeptat na to, jestli je dobré používat nějaké load balancery nebo caching a jak to celé správně nastavit. Případně jestli máte zkušenosti s nějakými konkrétními nástroji nebo aplikacemi, které by mohly pomoci s tímto problémem. Je tu někdo, kdo má podobné zkušenosti a mohl by se podělit o tipy nebo osvědčené postupy? Každá rada by byla super, díky moc!