Jak začít s migrací na cloud, když mám starý server?
Zdravím všechny, chci se zeptat, jak vlastně začít s migrací na cloud, když mám starý server. Moje firma už několik let běží na zastaralém hardwaru, který už pomalu umírá a mám pocit, že přišel čas na změnu. Jenže nevím, kde začít. Mám nějaké důležité aplikace, které běží na tom serveru a nerad bych o ně přišel. Jaká je nejlepší strategie pro migraci do cloudu? Měl bych nejdřív udělat nějakou analýzu toho, co všechno máme na serveru a co vlastně potřebujeme? A co třeba zálohování dat? Jak to řešit, když je všechno na tom starém serveru? A co bezpečnost? Jak zajistit, že data při migraci nikde nezmizí nebo nebudou ohrožena? Zajímalo by mě i to, jestli je lepší migrovat všechno najednou nebo po částech. A jaké jsou vůbec možnosti cloudu? Slyšel jsem něco o veřejných a soukromých cloudech, ale nevím, co by bylo pro nás nejlepší. Jestli to má smysl nebo jestli bychom měli investovat do nového hardwaru místo toho. Byl bych rád za vaše zkušenosti a rady ohledně toho, jak začít s migrací a co všechno si pohlídat. Děkuji!