Co všechno musím zkontrolovat před přechodem do cloudu?
Přemýšlím o tom, že bych přešel na cloudové řešení pro svou firmu, ale mám spoustu otázek ohledně toho, co všechno bych měl zkontrolovat před samotným přechodem. Jaké jsou klíčové faktory, které bych měl vzít v úvahu? Například, jak si ověřit, zda je vybraný poskytovatel cloudu bezpečný a spolehlivý? Zajímalo by mě také, jestli bych měl prověřit kompatibilitu se stávajícími aplikacemi a systémy, které aktuálně používáme. Jaké technické požadavky bych měl mít na paměti, než se rozhodnu pro migraci? A co data – jak zajistit, aby byla během celého procesu chráněna a dostupná? Mám také obavy z nákladů – jak si správně spočítat celkové náklady na cloudové služby a porovnat je s tím, co teď platím za serverovou infrastrukturu? A pokud jde o výkon, může nastat nějaká degradace oproti mým stávajícím serverům? Co byste doporučili z pohledu zabezpečení dat a jaké by měly být mé priority? Máte někdo zkušenosti s migrací do cloudu a co byste mi poradili ohledně přípravy na tento krok? Jaké konkrétní kroky bych měl podniknout, abych minimalizoval rizika spojená s touto změnou?