Jaký typ cloudového řešení je nejlepší pro malé firmy?
Když se mluví o cloudovém řešení, často se člověk ztratí v množství nabídek a různých služeb, které jsou momentálně na trhu. Pro malé firmy, které nechtějí investovat do vlastního hardwaru, je to ale klíčové téma. Zajímalo by mě, jaké cloudové platformy jsou pro nás, malé podnikatele, nejvhodnější? Mám na mysli nejen cenovou dostupnost, ale i snadnou integraci s existujícími systémy a celkovou uživatelskou přívětivost. Je lepší zvolit si IaaS, PaaS nebo SaaS model? A co bezpečnost? Jaké jsou rizika spojená s využíváním cloudu pro malé firmy, a jak se jim dá předcházet? Slyšel jsem o různých poskytovatelích jako je AWS, Google Cloud nebo Microsoft Azure, ale nevím, který z nich by mohl být pro nás ten pravý. Mohli byste mi prosím poradit, na co bych se měl zaměřit při výběru cloudového řešení? Jaké zkušenosti máte s těmito službami a jaké jste měli problémy? Jaké funkce byste doporučili hledat a co je naopak zásadní se vyhnout? Je nějaký konkrétní dodavatel, který byste doporučili jako nejlepší volbu pro malé firmy? Děkuji za všechny rady a postřehy!