Co se dá využít z různých typů virtualizace pro malé firmy?
Zajímalo by mě, co všechno může malá firma získat z virtualizace? Jsou tu různé typy virtualizace, jako třeba serverová virtualizace, desktopová virtualizace nebo dokonce virtualizace aplikací a já nevím, co všechno to obnáší. Mám pocit, že by takové věci mohly ušetřit hodně nákladů a zjednodušit správu IT. Jaké jsou hlavní výhody, když firma začne používat něco jako hypervisor nebo cloudové služby? Dalo by se říct, že by to mohlo pomoct s flexibilitou? A co bezpečnost dat, je to lepší než klasické servery? Vím, že některé firmy nabízejí hostované řešení a jiné zase preferují mít vše na vlastních strojích. Jaké jsou vlastně rozdíly a co bys doporučili pro malé podniky s omezeným rozpočtem? Také mě zajímá, jestli je těžké to nastavit a spravovat nebo jestli je to víc pro profesionály. Co třeba licensing a další náklady s tím spojené? Kdo má zkušenosti s implementací virtualizace v malých firmách a můžou říct, jaká byla jejich zkušenost? Je to investice, která se vrátí? Díky za každou radu!