Který typ virtualizace je nejlepší pro herní servery?
Mám takový dotaz ohledně virtualizace a herních serverů. Zajímalo by mě, jaký typ virtualizace by byl nejvhodnější, pokud bych chtěl hostovat herní servery. Vím, že existují různé možnosti jako KVM, VMware, nebo třeba Hyper-V, ale nevím, co by mohlo být nejlepší pro hry. Vím, že výkon je klíčový, takže mám strach, že některé virtualizační technologie by mohly mít na latenci nebo na FPS negativní vliv. Je lepší jít do typu s plnou virtualizací nebo spíše do paravirtualizace? Hodně jsem slyšel o tom, že KVM dokáže být velmi efektivní a nabízí dobrou kompatibilitu s Linuxovými servery, což se mi zdá jako plus pro některé herní tituly. Na druhou stranu, některé servery používají i VMware a tvrdí, že to je super stabilní a snadno spravovatelné. Jak to vidíte vy? Myslíte si, že je důležitá podpora konkrétních herních engineů v rámci virtualizační platformy? Co se týče provozu více herních serverů najednou – má smysl je virtualizovat na jednom fyzickém serveru a jaký vliv to má na výkon? Budu rád za každou zkušenost nebo doporučení ohledně toho, jaký typ virtualizace zvolit pro maximální výkon při hraní. Děkuji moc!