Jak automatizovat instalaci Apache na více serverech s Ansible?
Narazil jsem na problém, který mě trápí, když se snažím nainstalovat Apache na více serverech najednou. Slyšel jsem o nástroji Ansible a o tom, jak může být skvělý pro automatizaci různých úkolů v oblasti správy serverů, ale nejsem si úplně jistý, jak začít. Přemýšlím, jestli byste mi mohli poradit, jak přesně nastavit Ansible tak, aby mi pomohl s instalací Apache na několika serverech zároveň. Jaké kroky bych měl udělat? Musím mít nějaký konkrétní soubor s konfigurací? A co vlastně potřebuju mít nainstalované na svých serverech předtím, než se do toho pustím? Zajímalo by mě, jestli je tady nějaký jednoduchý příklad nebo tutoriál, který bych mohl sledovat a co všechno se vlastně dá pomocí Ansible automatizovat kromě samotné instalace. A jak to funguje s inventářem serverů? Mám všechny servery napsat do jednoho souboru, nebo je můžu nějak rozdělit? Někde jsem četl, že můžu používat role - co to vlastně obnáší a jak mi to může usnadnit život? Byl bych moc vděčný za jakékoli tipy nebo rady, které by mi pomohly dostat se na pravou cestu a efektivně využít Ansible k automatizaci správy mých serverů.