Jak zjistit chyby při běhu Ansible skriptů?
Když pracuji s Ansible a snažím se automatizovat různé úkoly na serverech, často se setkávám s problémy, které jsou v některých případech dost frustrující. Jedním z největších problémů, které mě trápí, je, jak efektivně zjistit a diagnostikovat chyby, které se objeví při běhu mých Ansible skriptů. Vím, že Ansible má nějaké možnosti pro logování a reportování chyb, ale kolikrát jsem si říkal, že bych potřeboval něco konkrétnějšího. Jak tedy mohu zjistit, co přesně se pokazilo? Existují nějaké osvědčené postupy nebo nástroje, které by mi mohly pomoci v rychlé identifikaci těchto chyb? Zkoušel jsem použít verbose mód, ale někdy mi to přináší ještě více informací, než bych potřeboval. Jak tedy najít rovnováhu mezi dostatečnými informacemi a přehledností? Možná máte tipy na to, jak lépe číst chyby v playbooku nebo jak si nastavit vlastní logování tak, aby to bylo pro mě užitečné? A co takhle sledování chyb na cílových serverech? Mělo by to nějaký vliv na to, jak Ansible funguje? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady ohledně této problematiky.