Jak nainstalovat Kubernetes na můj server?
Zdravím, mám takový dotaz ohledně Kubernetes. Chci si na svůj server nainstalovat Kubernetes, ale vůbec nevím, kde začít. Mám nějaké základní znalosti o Linuxu a serverech, ale s Kubernetes jsem nikdy nepracoval. Potřeboval bych vědět, jaké jsou ty první kroky, co všechno potřebuji mít předem připravené. Je lepší nainstalovat Kubernetes přímo na fyzický server nebo je možné to rozjet i na nějakém virtuálním stroji? Taky by mě zajímalo, jaký operační systém je nejlepší pro tuto instalaci. Slyšel jsem, že některé distribuce jsou více doporučované než jiné. A co konfigurace? Jak moc složité je nastavit síťování a další důležité komponenty? Mám také obavy z toho, jestli zvládnu správně nakonfigurovat všechny ty potřebné nástroje jako kubelet a kubectl. Je potřeba mít nějaké speciální znalosti nebo zkušenosti s kontejnery a orchestrace? Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké osvědčené postupy nebo tutoriály, které by mi pomohly pochopit celý proces a urychlit ho. Nemám moc času na zkoušení různých přístupů, takže bych ocenil něco konkrétního a přehledného. Děkuji moc za jakoukoliv radu!