Serverovny.cz/Fórum/Co dělat, když moje aplikace neběží na nové verzi operačního systému?

Co dělat, když moje aplikace neběží na nové verzi operačního systému?

Narazil jsem na problém, který mě opravdu trápí. Nedávno jsem si aktualizoval operační systém na nejnovější verzi, protože jsem slyšel, že přináší spoustu vylepšení a nových funkcí. Ale teď se mi zdá, že moje oblíbená aplikace, kterou pravidelně používám, přestala fungovat. Zobrazují se mi různé chybové hlášky a já nevím, co s tím dělat. Zkoušel jsem ji přeinstalovat, ale nepomohlo to. Vůbec nevím, jestli je problém v samotné aplikaci nebo v nastavení systému. Myslíte si, že se dá nějak zjistit, jestli je aplikace kompatibilní s touto novou verzí? Nebo bych měl hledat nějaké alternativy? Četl jsem na různých fórech, že někteří lidé měli podobný problém po aktualizaci a našli nějaká řešení, ale moc tomu nerozumím. Může mi někdo poradit, co bych měl zkusit jako první? Je tu vůbec šance, že by se to dalo opravit bez toho, abych musel čekat na nějakou aktualizaci od vývojářů? A co je vlastně nejlepší způsob, jak sledovat změny a novinky ohledně kompatibility aplikací s novými systémy? Děkuju za jakoukoliv pomoc.

166 slov
1.7 minut čtení
26. 11. 2024
Vlastimil Dvořáček

Když ti aplikace nefunguje po update systému, první co zkus je zjistit, jestli je na to nějaký patch nebo update od vývojářů. Většinou to bývá na jejich webu nebo na fórech. Zkus se mrknout na oficiální stránky aplikace, jestli tam nemají info o kompatibilitě s novou verzí OS. Můžeš taky prozkoumat fóra a Reddit, lidi tam často sdílí podobný problémy a řešení.

Jestli nic nepomůže, zkus najít alternativy, pokud urgentně potřebuješ, aby něco fungovalo. Někdy se dá použít starší verze aplikace, ale to může být riskantní. Jinak obecně sleduj aktualizace systému a aplikací, třeba přihlášení k newsletterům nebo sledování sociálních sítí může pomoct. Držím palce!

105 slov
1.1 minut čtení
17. 6. 2023
Nikola Vaňková

Nejprv zkus zjistit, jestli je aplikace vůbec kompatibilní s novou verzí systému. Mnoho vývojářů má na svých stránkách seznam podporovaných verzí nebo oznámení o problémech po aktualizaci OS. Zkus taky fóra a sociální sítě, kde se lidi dělí o zkušenosti, třeba tam někdo už řešil podobný problém.

Pokud aplikace nějakou dobu nefunguje, zkontroluj, jestli nemáš dostupnou starší verzi aplikace. Někdy to může být rychlé řešení. Další možnost je zkusit upravit nastavení kompatibility v systému, jestli to jde. V krajním případě pak na netu najdi alternativy, pokud se to fakt nepodaří.

A sleduj novinky od vývojářů prostřednictvím jejich webu nebo sociálních kanálů. Takže drž palce a snad se ti to podaří rozběhnout!

110 slov
1.1 minut čtení
20. 4. 2024
Soňa Kadlecová

Zdravím, tohle je dost běžný problém po aktualizacích. První, co bych zkusil, je zkontrolovat, jestli má ta aplikace nějakou stránku nebo fórum, kde by mohli mít info o kompatibilitě s novým systémem. Někdy vývojáři vydávají rychlé patche nebo aspoň informují, kdy plánují aktualizaci. Můžeš taky zkusit kontaktovat podporu aplikace, jestli mají nějaký tip.

Pokud už jsi přeinstaloval a nic se nezlepšilo, tak bych ještě zkusil spustit aplikaci v režimu kompatibility (pokud to tvůj OS umožňuje). Taky se podívej na nastavení systému, někdy tam může být něco, co brání aplikaci v běhu.

Jestli nic nepomůže a aplikace je fakt stará nebo nemá dobrou podporu, tak možná budeš muset hledat alternativy. Na fórech a v obchodech s aplikacemi se často objevují doporučení na podobné programy, tak to prozkoumej. A sleduj novinky ohledně aktualizací OS a aplikací přes jejich oficiální kanály alebo sociální média.

141 slov
1.4 minut čtení
4. 11. 2023
Soňa Vašková
Serverovny.cz/Články/Údržba operačních systémů
Jak zvládat problémy s kompatibilitou operačních systémů a serverových aplikacíObjevte strategie pro správu a řešení problémů s kompatibilitou mezi operačními systémy a serverovými aplikacemi.
1000 slov
10 minut čtení
31. 7. 2020
Ing. Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky