Jak zjistit, jestli je serverová aplikace kompatibilní s mým operačním systémem?
Přemýšlím, jak zjistit, jestli je nějaká serverová aplikace, kterou bych chtěl nainstalovat, kompatibilní s mým operačním systémem. Je mi jasné, že různé aplikace mohou mít různé požadavky na software a hardware, ale co když si nejsem jistý? Mám na mysli například situace, kdy chci použít nějakou novou databázi nebo serverový framework a nevím, zda to poběží na Windows, Linuxu nebo Macu. Jaké jsou vlastně nejlepší způsoby, jak to ověřit? Mám hledat informace přímo na webových stránkách výrobce aplikace? Nebo existují nějaké specializované fóra či komunity, kde bych mohl najít odpovědi od lidí, kteří už mají zkušenosti s instalací na různých operačních systémech? Co třeba dokumentace k té aplikaci - je tam obvykle uvedený seznam podporovaných platforem? Zaznamenal jsem, že někteří uživatelé často narazí na problémy právě kvůli nekompatibilitě a já bych se tomu rád vyhnul. A co říkáte na testování v prostředí virtuálního stroje před samotnou instalací? To by mohlo být užitečné pro ověření kompatibility bez rizika poškození stávajícího systému. Máte někdo podobné zkušenosti nebo tipy, jak zjistit tuhle důležitou informaci efektivně a rychle? Díky za všechny rady!