Jak zlepšit odezvu serveru, když je vysoká latence?
Dobrý den všem, mám takový problém, který mě trápí už nějakou dobu. Mám server, který by měl být rychlý, ale v poslední době jsem si všiml, že je jeho odezva dost pomalá a latence přitom dost vysoká. Zkoušel jsem se podívat na různé možnosti optimalizace, ale moc mi to nepomohlo. Přemýšlím, jestli by bylo dobré se zaměřit na hardware, nebo jestli by problém mohl být spíš v síti. Možná by stálo za to podívat se i na konfiguraci serveru, co říkáte? Měnil jsem už pár věcí, ale výsledek stále není takový, jaký bych si představoval. Napadlo mě také zkontrolovat zatížení serveru a zjistit, zda něco neběží na pozadí a nezpůsobuje to zpomalení. Jaké jsou podle vás nejlepší praktiky pro snížení latence a zlepšení odezvy? Měli byste nějaké osvědčené tipy nebo doporučení na nástroje, které by mi mohly pomoct? Třeba jestli existují nějaké konkrétní parametry, na které bych se měl zaměřit nebo jestli jsou k dispozici nějaké diagnostické nástroje pro sledování výkonu serveru? Odpovědi na tyhle otázky by mi opravdu moc pomohly. Děkuji všem za rady.