Jaký je hlavní rozdíl mezi Dockerem a Kubernetes?
Zajímalo by mě, jaký je vlastně hlavní rozdíl mezi Dockerem a Kubernetes. Vím, že obě technologie jsou hodně populární v oblasti kontejnerizace a správy aplikací, ale pořád mi to není úplně jasné. Docker jsem slyšel, že je skvělý pro vytváření a běh kontejnerů, což je super věc, protože to usnadňuje vývoj a nasazení aplikací. Ale co ten Kubernetes? Je to prý nástroj na orchestraci kontejnerů, ale co to vlastně přesně znamená? Jak se to liší od Dockera? Mám pocit, že Docker je spíš takový základ a Kubernetes je něco jako nadstavba nebo něco jako řízení celého procesu. Můžete mi prosím vysvětlit, jak tyto dva nástroje spolu souvisejí a jaké mají hlavní funkce? Co bych měl vědět, když začínám s vývojem v kontejnerech? A co když chci nasadit aplikaci do produkce? Jak se rozhodnout, kdy použít Docker a kdy Kubernetes? Je to pravda, že bez Kubernetes se nedá pořádně pracovat s většími projekty? Odpovězte mi prosím na tyhle otázky, protože jsem teď trošku zmatený a rád bych to měl konečně srovnané v hlavě.