Co potřebuji vědět o automatizaci nasazování aplikací s kontejnery?
Zajímalo by mě, co všechno zahrnuje automatizace nasazování aplikací pomocí kontejnerů. Jaké jsou hlavní výhody, když se rozhodnu pro kontejnery ve srovnání s tradičními metodami nasazování? Jaké nástroje nebo frameworky jsou nejoblíbenější pro tuto automatizaci a jak moc se liší jejich použití? Mám na mysli například Docker a Kubernetes, ale je tu ještě něco jiného, co bych měl zvážit? Jak vlastně vypadá proces od vývoje až po nasazení v kontejnerovém prostředí? Je to složitější než klasické přístupy, nebo je to naopak jednodušší a rychlejší? A co bezpečnostní aspekty? Jak mohu zajistit, že aplikace běžící v kontejnerech budou bezpečné a dobře izolované? Je nutné mít nějakou speciální infrastrukturu nebo hardware, aby to fungovalo efektivně? Dále mě zajímá, jaké jsou nejlepší postupy při monitorování a údržbě těchto kontejnerových aplikací po nasazení. A co školení týmu – je potřeba, aby každý rozuměl kontejnerům a automatizaci, nebo mohou existovat specializované role? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo zkušenosti! Akorát nevím, jestli mám začít teď s automatizací nebo se nejdřív zaměřit na jiné oblasti IT správy. Co byste doporučili?