Jaké jsou nejlepší open-source platformy pro virtualizaci?
Když se zamyslím nad virtualizací, určitě mě napadá spousta možností, ale jaké jsou vlastně ty nejlepší open-source platformy, co máme k dispozici? Je to něco, co mě teď velmi zajímá, protože se chci pustit do nastavení vlastního serveru a potřebuju zjistit, na co se zaměřit, abych vybral správný software. Slyšel jsem o různých projektech jako je KVM nebo Xen, ale nejsem si jistý, jestli jsou opravdu tím pravým pro moje potřeby. Potřeboval bych platformu, která mi umožní efektivně spravovat virtuální stroje a zároveň nebude příliš složitá na nastavování. Je důležité, aby byla ta platforma dobře zdokumentovaná a měla nějakou podporu komunity, protože pokud narazím na problém, rád bych věděl, kde hledat pomoc. Zajímalo by mě také, jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých řešení a jestli existují nějaké specifické funkce, které by mohla mít ta „nejlepší“ platforma pro virtualizaci. Také by mě zajímalo, zda mají tyto open-source platformy nějaké omezení co do výkonu nebo škálovatelnosti. Jsem si vědom toho, že existují placené alternativy jako VMware či Hyper-V, ale rád bych se držel open-source varianty. Takže pokud máte nějaké zkušenosti s těmito platformami nebo doporučení ohledně toho, co vyzkoušet a na co si dát pozor při výběru, budu vděčný za jakékoli rady a tipy! Díky moc!