Jak správně nastavit open-source hypervisor?
Nedávno jsem se rozhodl prozkoumat možnosti virtualizace a narazil jsem na open-source hypervisory, které vypadají jako skvělá volba pro mé potřeby. Velmi mě zajímají různé možnosti, které nabízejí, ale musím přiznat, že jsem trochu ztracený, když přijde na jejich nastavení. Mám na mysli, jak vlastně začít s instalací a konfigurací? Můžete mi prosím ukázat, jak správně nastavit open-source hypervisor? Zajímalo by mě, jestli je lepší začít s něčím jako KVM nebo Xen, nebo jestli je tu něco jiného, co bych měl zvážit? Jaké jsou klíčové kroky od instalace po základní konfiguraci? Jaké nástroje nebo příkazy bych měl použít k ovládání virtuálních strojů? Myslím, že by bylo také dobré vědět, jaké jsou nejlepší praktiky pro správu zdrojů a zabezpečení při použití hypervisoru. A co samotná monitorovací řešení? Kde najdu spolehlivé dokumentace nebo tutoriály, které by mi mohly pomoci lépe porozumět celému procesu? Každá rada nebo tip by mi velmi pomohly, protože bych se rád dostal do toho světa virtualizace a lépe pochopil, jak to funguje. Díky za jakoukoli pomoc!