Vyplatí se investice do SSD místo HDD?
Když přemýšlím o tom, co si pořídit do svého nového počítače, pořád se mi vrací otázka, jestli se vyplatí investovat do SSD namísto klasického HDD. Vím, že SSD jsou rychlejší a mají mnohem kratší doby načítání dat, což by mohlo znamenat, že můžu mít vše dostupné téměř okamžitě. Ale co když se podívám na cenu? HDD jsou přece levnější a nabízejí větší kapacitu za stejnou cenu. Je to tak, že když investuji do SSD, dostanu ty peníze zpět v podobě zvýšené produktivity? Jak moc se ta rychlost projevuje v praxi? Zajímá mě také, jak je to s životností těchto disků. Taky jsem slyšel, že SSD mají omezený počet cyklů zápisu, takže se může stát, že mi za pár let odejde. Mám se bát toho, že SSD brzo selže? A co provozní teplota nebo hlučnost? Říká se, že SSD jsou tišší a s nižší spotřebou energie. Je to pravda? Taktéž bych rád věděl, jestli je rozumné mít SSD jako systémový disk a HDD jako úložný prostor pro data. Jak to máte vy? Jaké máte zkušenosti? Vyplatila se vám investice do SSD? Děkuji za každý váš názor.