Serverovny.cz/Fórum/Kde sehnat nejlepší SSD za dobrou cenu?

Kde sehnat nejlepší SSD za dobrou cenu?

Rád bych se zeptal, kde se dá sehnat kvalitní SSD disk, který nebude stát majlant. Chystám se upgradovat svůj počítač a potřebuju něco rychlého na načítání her a programů. Zkoušel jsem hledat na různých e-shopech, ale je toho tolik, že nevím, co si vybrat. Jaké značky jsou nejlepší? Mám slyšet na Samsung, Crucial nebo něco jiného? A co různé kapacity? Stačí mi 500 GB nebo mám rovnou investovat do terabajtu? Taky mě zajímá, zda je lepší SATA nebo NVMe SSD, protože slyšel jsem, že NVMe je mnohem rychlejší. Nemám s tím moc zkušeností a rád bych našel něco za rozumnou cenu, ideálně do nějakých 3000 Kč. Vím, že ceny se liší a občas narazím na akce, ale třeba mi doporučíte konkrétní obchody nebo stránky, kde se často dají najít dobré nabídky. Budu vděčný za jakékoliv tipy a rady, protože chci mít jistotu, že koupím něco spolehlivého a výkonného.

148 slov
1.5 minut čtení
12. 5. 2022
David Moravec

Sehnat dobrej SSD za rozumnou cenu není zas tak těžký. Většinou to chce kouknout na e-shopy jako Alza, CZC nebo Heureka, tam často najdeš dobrý srovnání cen. Co se týče značek, Samsung je fakt kvalitní, ale i Crucial nebo Kingston mají slušný modely. Pokud jde o kapacitu, 500 GB je fajn, pokud nemáš moc her, ale pokud plánuješ víc instalovat, tak radši investuj do terabajtu. Co se týče typu disku, NVMe je rozhodně rychlejší než SATA, takže pokud to tvá deská podporuje, jdi do toho. Rozhodně se vyplatí sledovat akce a slevy, občas nabízejí i dost výhodné nabídky. Zkus třeba i použít slevové kupóny nebo cashback stránky, to můžeš ušetřit ještě víc.

112 slov
1.1 minut čtení
14. 9. 2024
Helena Skálová

Jasně, SSD za dobrou cenu se dají sehnat. Procházel jsem e-shopy a doporučuju mrknout na Alza, CZC nebo Heureka, tam často bývají akce. Samsung a Crucial jsou super značky, ale i WD nebo Kingston mají fajn disky. 500 GB by ti mělo stačit, pokud neplánuješ mít hodně her, ale na terabajt už jdi radši, pokud můžeš. Co se týče SATA vs NVMe, tak NVMe fakt frčí víc, takže pokud máš možnost, jdi do něj. Cena do 3000 Kč je reálná, jen to chce trochu hledat a sledovat slevy. Zkus si nastavit upozornění na Heureka nebo procházet různé akční letáky. Držím palce s upgradem!

103 slov
1 minut čtení
3. 12. 2024
Karel Hácha

Jasně, SSD disky jsou teď fakt super. Za tu cenu bych kouknul na nějaké akce na Alza nebo CZC, občas tam mají dobré slevy. Samsung je fakt spolehlivý, ale i Crucial a Western Digital nabízejí dobré modely za rozumnou cenu. 500 GB může stačit, pokud nemáš moc her, ale jestli plánuješ mít víc věcí, tak ten terabajt bude lepší investice. Co se týče SATA vs. NVMe, rozhodně jdi do NVMe, pokud máš desku, co to podporuje – je to rychlejší a hodně to pocítíš při načítání. Zkus se taky mrknout na Heureka.cz, tam najdeš srovnání cen a můžeš vychytat nějakou dobrou akci.

102 slov
1 minut čtení
15. 9. 2023
Soňa Ondrová
Serverovny.cz/Články/Optimalizace Výkonu
Zlepšení výkonu pomocí SSD: Vyplatí se upgrade?Prozkoumejte, jak SSD disky ovlivňují výkon serverů a zda se investice do jejich upgradu vyplatí. Srovnání s tradičními HDD.
1000 slov
10 minut čtení
17. 9. 2021
Mgr. Richard Malý
Přečíst článek
Podobné otázky