Jaké programy mi pomohou zoptimalizovat RAM?
Zdravím všechny, mám takový problém a doufám, že mi někdo poradí. Mám pocit, že můj počítač už nefunguje tak rychle, jak by měl. Když pracuji na vícero aplikacích najednou, občas se začne zasekávat a já opravdu nevím, co s tím. Slyšel jsem, že optimalizace RAM může hodně pomoci v zrychlení celého systému, ale teď nevím, jak začít. Existují nějaké konkrétní programy nebo nástroje, které by mi mohly pomoci efektivně spravovat a optimalizovat využití RAM? Zajímalo by mě, jestli je lepší použít nějaký specializovaný software nebo jestli existují i vestavěné nástroje v operačním systému, které bych si mohl vyzkoušet. Taky mě zajímá, jestli má význam třeba nějaké čištění paměti nebo uzavírání procesů, které nepotřebuji. Možná máte zkušenosti s nějakými konkrétními aplikacemi jako je třeba CCleaner nebo jiné alternativy? Jaký máte názor na tohle? Oplatí se investovat do placených verzí programů nebo stačí ty zdarma? A co třeba defragmentace paměti? Je to vůbec efektivní? Zkrátka hledám tipy a rady jak na to, abych udělal svůj systém rychlejším a plynulejším. Díky moc za každý nápad!