Může mi upgrade RAM výrazně zlepšit výkon serveru?
Zajímá mě, jestli když přidám více RAM do svého serveru, pocítím nějaké zásadní zlepšení v jeho výkonu. Mám server, který běží na starší konfiguraci a občas se mi zdá, že je pomalejší, než bych si přál. Dělám na něm různé úkoly, jako je hostování webových stránek, databázového serveru a pár virtuálních strojů. Když má server málo paměti, dává mi to nějaké varovné zprávy nebo se prostě seká? Naposledy jsem slyšel, že pokud máte nedostatek RAM, tak se systém začne spoléhat na swapování, což by mohlo znamenat další zpoždění. Chtěl bych vědět, jak moc může upgrade paměti skutečně pomoci. O kolik procent se může zlepšit doba odezvy? Oplatí se investice do nových modulů RAM? A co nějaké doporučení ohledně kompatibility s mým aktuálním hardwarem? Mám obavy, že bych mohl něco pokazit při instalaci. Jaké máte zkušenosti s tímto typem upgradu? Rozhodně jsem ochoten udělat změny, pokud to povede ke zlepšení výkonu. Takže je upgrade RAM klíčový krok pro optimalizaci serveru, nebo existují i jiné faktory, které bych měl zvážit?