Jaké jsou největší hrozby pro serverovou bezpečnost?
Když se zamyslím nad bezpečností serverů, nedá mi to se nezeptat, co vlastně představuje ty největší hrozby, kterým čelíme dnes. Vím, že v oblasti IT a serverové infrastruktury je to hodně komplexní téma, ale přesto by mě zajímalo, co považujete za nejvíc kritické faktory, které mohou ohrozit bezpečnost našich serverů. Je to hlavně problematika kybernetických útoků jako DDoS nebo ransomware, nebo jsou tu i jiné aspekty, které bychom měli mít na paměti? Jak důležitou roli hraje třeba zabezpečení uživatelských účtů a silná hesla? A co fyzická bezpečnost serveroven? Jak moc je to důležité v porovnání s těmi virtuálními hrozbami? Mám pocit, že tohle téma je čím dál víc aktuální a že bychom měli být připraveni na různé scénáře. Jaké máte zkušenosti vy? Co byste doporučili jako nejlepší způsoby ochrany našich dat a systémů? Přijde mi, že s každým novým dnem se objevují nové hrozby a technologie, které bychom měli sledovat. Jak se na to díváte vy a co považujete za klíčové věci, které by nám mohly pomoci minimalizovat rizika? Rád bych slyšel vaše názory a tipy.