Co je DDoS útok a jak se mu bránit?
Nedávno jsem slyšel o něčem, co se jmenuje DDoS útok a vůbec tomu nerozumím. Mám pocit, že to je nějaký druh kybernetického útoku, který ovlivňuje servery a může způsobit, že webové stránky nefungují. Je to fakt hrozné, protože moji přátelé mi říkali, že pokud má někdo zálusk na váš server, může ho tímto útokem úplně zlikvidovat. Dokonce jsem četl, že tyto útoky se používají i jako forma vydírání nebo konkurence mezi firmami. Ale jak vlastně takový útok probíhá? Co se stane s mým serverem, když na něj někdo zaútočí tímto způsobem? A co je ještě víc znepokojující - jak se můžu takovému útoku bránit? Má smysl investovat do nějaké ochrany nebo firewallů? Jaké jsou nejlepší postupy, které bych měl dodržovat, abych minimalizoval riziko, že se stanou obětí DDoS útoku? Je to něco, co se týká jenom velkých firem nebo bych měl mít obavy i já jako malý podnikatel? Kde najdu další informace o tomhle tématu? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale mám pocit, že informace kolem DDoS útoků jsou opravdu důležité a rád bych se dozvěděl více!